Túralehetőségek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Egy igazi kaland!

Aktív programok

Márokföldi kalandpark

  • Felnőtt és gyerekpálya
  • Több mint 30 elem
  • 2 óriás csúszópálya
  • Ügyességi játékok

Kiváló testmozgás, javítja a koordinációs készséget, erősíti a testet és a lelket egyaránt.

Bakonaki-tó kalandpark

  • 4 éven felüliek számára ajánlott
  • A Bakonaki tavat átölelő gyönyörű erdőben található
  • 7 egyedi elem, összesen 58 elem közül lehet választani
  • Kor és képesség szerint rangsorolt pályák

A sportrajongók akár a 8 méter magasságú elemeket is kipróbálhatják. Különleges élményt nyújt a 27 méteres Gólya szállása.

A park közvetlen közelében, a gyógyító energiapontokon is ellazulhat!

Csömödéri Erdei Vasút

A Csömödéri Állami Erdei Vasúté a leghosszabb kisvasúti hálózat Magyarországon. A Zala megyében található rendszer teljes hossza 109 kilométer. Érdekessége, hogy ennek mindössze a harmadán van személyszállítás, a forgalom nagy részét még ma is a fát szállító tehervonatok jelentik. Vonalai hangulatos településeken haladnak át, számos turisztikai látnivalót kötnek össze.

Információk: https://www.kisvasut.hu/index.php?rfa=153

Budafai Arborétum

A budafapusztai arborétum területét alkotó erdők régen a Zichy család birtokában voltak. Az uradalom állomosítása után 1954-ben kezdődött meg az arborétum kialakítása.

A parkban 132 féle tűlevelű és 88 féle lomblevelű fát ültettek el. Tavasszal, az azáleák virágzásakor az arborétum valódi tündérkerté változik.

Információk: http://www.zalaerdo.hu/hu/termeszeti-kincseink/arboretumok/budafai-arboretum.html

Vétyemi Ősbükkős

A vétyemi erdőrészlet, amely Tormafölde határában a MAORT-úttól pár száz méterre található, különleges értékkel bír, ma már szigorú védelem alatt álló terület.

A faállomány kora meghaladja a 190 évet, némelyik fa igazi monumentális méreteivel hívja fel magára a figyelmet. Az ősbükköst két fontos cél érdekében alakították ki: a „magára hagyott” erdő tudományos kutatások helyszíne, másrészt a szakemberek és a szélesebb közönség számára is látogatható nevezetesség, látványosság.

Az összes védelem alatt álló terület 3133 hektár.

Információk: http://zalaerdo.hu/hu/termeszeti-kincseink/vetyemi-osbukkos.html

Bunker túra Lovásziban

Az 50-es évek hidegháborús hisztériájában a szovjet iránytól eltérő utat járó szocialista Jugoszláviát ellenséggé kiáltották ki, így hazánk a szocializmus védőbástyájaként a magyar Maginot-vonalnak” nevezett erődrendszer építésébe kezdett. Ez a majd 630 km-es védvonal az ország déli határvidékén, az Őrségtől Szegedig húzódott, s ebben kiemelt fontosságú volt a Nagykanizsa-Lenti szakaszon a Dél-zalai szénhidrogénmezők védelme. Így itt nem csak az erődrendszer elemei készültek el, de Lovásziban egy légópince is épült, biztosítva a dolgozók védelmét, illetve az olajkitermelés folyamatosságát háborús körülmények között is.

10 km-es túránk során körbejárhatjuk a Lovászi határában fellelhető emlékeket. Az egykori árokrendszernek mára csak a beomlott nyomai láthatók, de a fedezékek és parancsnoki állások máig állnak és a bátrabbak be is merészkedhetnek a legtöbbe.

Információk: Web

Facebook: https://www.facebook.com/lovaszibunker/