Fedezze fel Lenti környékének látnivalóit!

Látnivalók a környéken

Trópusi kert és orchideafarm – Oceans Orchids

Lentitől 17 km-re, a magyar határtól pedig csupán néhány kilométerre Dobroknakban (Dobrovnik) működik Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, az Oceans Orchids. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban 160 féle orchideát termesztenek, igazi trópusi körülményeket biztosítva számukra. Évente szinte hihetetlen, mintegy 500 ezer növényt nevelnek. A nagy érdeklődésre való tekintettel kialakítottak egy trópusi kertet is. A trópusi kert látogatása 5 €/fő, melynek értékét a látogatás végén vásárolt növény árából levonnak.

Egy talpalatnyi trópus megfizethető áron!

Információ: http://www.oceanorchids.si

Vinarium Lendva

A Vinarium-kilátótorony Lendva-hegyen épült, kör alakú torony, mely 53,5 méter magas, földszinttel és kilenc emelettel büszkélkedhet.

A torony alapterülete 293 m2, acél szerkezetű vasbeton földszinttel, a tetején pedig egy üvegezett kilátot alakítottak ki, ahonnan egyszerre látjuk be a négy ország Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria területét.

Információk: http://vinarium-lendava.si/hu/vinarium-lendva/

Kerka vízimalom – Szécsisziget

A nyugalom szigete, távol a város zajától

A Szécsiszigeten található Kerka vízimalom nemcsak látványosság, hanem érték is. Az idelátogatók egyaránt tanulhatnak nem csak egy falu, hanem egy tájegység történelméről és kultúrájáról is.

Információk: http://kerkavizimalom.hu

Fények temploma – Velemér

A templom a XIII. század végén épült, amely egyaránt magán viseli a késő román és a kora gótikus stílus jegyeit. Az épületet Aquila János 1377 körül készült freskói tették világhírűvé.

Miért is a fények temploma?

A veleméri templomot nem pontosan keletelték, hanem úgy, hogy a Szentháromság vasárnapján kelő nap első sugara a Szentháromság a szentély boltozatán lévő jelképére essen. Az építők és a freskót készítő Aquila János ezen kívül figyeltek a napfordulóra is. A templom tudós plébánosa, Kovács József megfigyelte, hogy a téli napforduló hajnalán a szentély délkeleti kerek ablakán besütő napsugarak a Madonna ölében ülő gyermek Jézust világítják meg elsőként. A téli napforduló Krisztus születésének ünnepe, Isten gyermekként megszületve belépett a történelembe. A sötétben a napkeltére várakozó templom méltó módon jelzi is ezt a korszakváltást: a kisded felragyogó arca mintegy életre kel a néhány perces sugárözönben. Sajnos e bámulatos fényjelenség manapság nem látható, mert a felkelő napot a közelmúltban telepített erdő fái eltakarják. Mindezen optikai hatások elérése érdekében a templom tájolása nem pontos, hanem a földrajzi kelet irányától 18,5 fokkal északnak tér el. (Wikipédia)

A templom egész évben nyitva van!

Információk: http://www.velemer.hu/latnivalok/fenyek-temploma